Baby og Junior Sommerdyne

Vi har det normalt varmt i vores hjem, så en baby sommerdyne eller senere en junior sommerdyne er næsten uundværlig. Ofte vil en sommerdyne være at foretrække frem for en helårsdyne til de små, men afgør det selv.

Valg af baby eller junior sommerdyne

Dine børn kommer i første række, så når du skal vælge ny baby sommerdyne eller junior sommerdyne, skal du købe et Dansk produceret produkt. Køb gerne et produkt som er specielt udviklet med henblik på, at sikre børn de bedst mulige sovebetingelser i form af et både sundt og lunt, men ikke for varmt, sengemiljø.

Junior sommerdyne

Du skal se efter mærkninger som Downafresh og NoMite, samt Øko-Tex 100, Klasse 1 certifiseringer.

Til barnet mellem 0-2 år skal du vælge baby sommerdyne om sommeren eller helårsdynen om vinteren. Når dynen bliver for kort, bør du vælge junior sommerdyne eller helårsdyne, som kan bruges indtil dit barn er ca. 6 år.

Produkterne skal selvfølgelig kunne vaskes.

Vedligeholdelse af dyner

For at du skal få glæde af din baby sommerdyne eller junior sommerdyne i mange år, er det vigtigt at du løbende vedligeholder den. Når du står op om morgenen, så undlad umiddelbart efter at du er stået op, at lægge sengetæppe på, så dynen kan komme af med den fugt, den har optaget i løbet af natten. Ryst dynen før du reder sengen. På denne måde holder du dynen fyldig, let og luftig. Husk at ryste fra forskellige sider, så fyldet holdes jævnt fordelt.

Det er en gang imellem en god ide at lægge jeres baby sommerdyne i en tørretumbler, da babyer ofte har det varmt om sommeren. Fugten forsvínder ud af dynen og den er igen dejlig, luftig og blød.

Du bør lufte din junior sommerdyne udenfor så ofte som muligt, dog altid i betrækket og aldrig i direkte sollys da det kan skade det naturlige lanolinlag, der beskytter dunene og fjerene.

Baby sommerdyner vaskes ved 60°C. Skal centrifugeres godt og tørretumbles sammen med en sko eller et par tennisbolde ved 80-90°C i ofte op til 1-2 timer. Tag din baby sommerdyne ud af tørretumbleren og ryst den under tørreprocessen. Det er meget vigtigt at dunene er helt tørre, da de ellers kan begynde at mugne.

Husk altid at bruge et velegnet vaskemiddel, f.eks. Ringsted Dun vaskemiddel som er lavet til dunvask. Vaskemiddelet må ikke indeholde enzymer. Følg altid vaskeanvisningen på dit dunprodukt og doseringsvejledning af vaskemidlet.

God fornøjelse med jeres baby eller junior sommerdyne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *