Sommerdyner af fiber

Sommerdyner med dun eller fiber?

Jeg mener helt klart at livet er for kort til fiber sommerdyner! Fiber sommerdyner kan vaskes og er billige, men en dun sommerdyne koster ikke meget mere og har de samme egenskaber, plus mange flere.

 

Sommerdyner – Allergivenlige!

Det er ikke mange som er allergiske overfor dun, kun 1 – 2% af den Danske befolkning og her gælder undtagelsen, da de vil have størst glæde af en fiber sommerdyne. Det man typisk udvikler allergi overfor er husstøvmider, og da de fleste dun sommerdyner kan vaskes ved 60 grader, er det ikke nogen hindring for at købe en lækker dun sommerdyne.Dun sommerdyner

NoMite betræk på Danske dundyner

NOMITE en klassifikationen findes på de fleste Dansk producerede dundyner. For at opnå dette mærke skal våret være så tætvævet, at husstøvmiden har svært ved at trænge igennem. Mærket er en garanti for at produktet er egnet til husstøvmide-allergikere.

 

NOMITE betræk på dun sommerdyner

Øko-tex mærkning af dyner

Oeko-Tex Standard 100 findes i produktklasser fra 1 til 4. Grupperne har forskellige grænseværdier på de tilladte mængder af forskellige restkemikalier i det færdige produkt. På de fleste Danske dyner og hovedpuder anvendes Klasse 1, som har de skrappeste krav.oko tex 100 sommerdyner

 

Fiber eller dun i dyner!

Hvis du vælger danske sommer dundyner med disse mærkninger er du sikker på at kvaliteten er i top, og du behøver derfor ikke vælge en fiberdyne, som ikke har de gode egenskaber som en sommerdyne med dun.

 

Vi anbefaler dun sommerdyner, MEN!

Hvis du ønsker en fiber sommerdyne kan der være mange årsager til det. De bedste årsager til at vælge fiber sommerdyner er at de er billige og at de kan vaskes, så man kan tage dem med i telt, på festival, til stranden, i haven og dernæst vaske dem eller kassere dem. Alle disse ting ville man ikke gøre med en god dun sommerdyne.

 

Tjek vores guide til valg af sommerdyne. eller se hele udvalget af sommerdyner og køb online.