Dyne mærker

I de senere år er der kommet mange nye dyne udbydere på markedet. Det kan være svært at finde rundt på det efterhånden brede dynemarked. Hvilke mærker kan man stole på og hvilke skal man holde sig væk fra?

Vi mener, at man generelt skal vælge en dansk producent af dyner, som enten får produceret sine dyner i Danmark. Eller som det mindste er Øko-tex 100 klasse 1 certificeret, hvilket betyder at man ikke tillader indhold af sundhedsskadelige stoffer i dundyner.

Vi har her på siden fundet 4 leverandører af dyner, som vi kan stå inde for og som holder, hvad de lover. Læs meget mere under de forskellige mærker.

dyne i luften strand
Ringsted Dun sommerdyne

Tips til køb af dun dyne

Der er nogle generelle ting, der er godt at vide, når du skal købe en ny dyne;

Som vi nævnte længere oppe i teksten, er det en rigtig god ide, at købe en dansk produceret dyne. Da du derved får det dyneindhold, som du er blevet lovet ved købet (hvilket langt fra er sikkert, hvis du køber en dyne som fx. er produceret i Asien). Derudover er du garanteret at dunene i dynen er nye dun, der overholder strenge krav til dyrevelfærd.

Kig altid efter bæreevnen! Bæreevnen måler kvaliteten af dunene i dynen. Skalaen går fra 6-12, hvor 12 er den bedste. Hvis du gerne vil have en dejlig let og luftig dyne, skal du købe en dyne med høj bæreevne, da det er de fineste dun, som er de letteste.

Vi anbefaler altid at købe en dundyne med en min. bæreevne på 10.

Pris! Vi vil alle sammen gerne sparre lidt penge, hvis vi kan og dyner er jævnligt på tilbud rundt omkring. Så det kan være en rigtig god ide, at sondere dundyne markedet, når du har fundet den dyne, som du gerne vil have, og se om den evt. er på tilbud et sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *